Influencer marketing

A cégedhez arcot rendelünk.

Az influencer marketing: “magyarul véleményvezér-, vagy befolyásoló marketing.”

Facebook és Google hirdetések influencer marketingRégen a márkák kiállították a saját szakértőiket a kamerák elé, akik pozitívan nyilatkoztak a márka termékéről. Még jó, mivel a márka emberei voltak.
Manapság egy új marketing fajta jelent meg, melynek az az alapja, hogy a márka külsős véleményvezérek segítségével népszerűsíti portékáit.

 

Ki lehet influencer?
A vélemény vezérek “influencerek” nem feltétlenül celebek, énekesek, színészek. Lehetnek teljesen átlagos hétköznapi emberek kis követői számmal. A kis követői szám alatt 2-3 ezer követőt értünk. A lényeg az, hogy az influencer azonosulni tudjon a termékeddel/ brandeddel és hitelesen tudja reklámozni azt.

 

Nem a méret a lényeg hanem a minőség!
A milliós követői táborral rendelkező személyek drágák… A kisebb 10 – 20 -100 ezres követői bázissal rendelkezők olcsóbbak, és sok esetben hatékonyabbak is. Oda kell figyelni arra, hogy az influencer követői bázisa kikből áll (nem, kor, iskolázottság, lokálisan hol helyezkednek el…stb.) A kisebb de jobban a te terméked/szolgáltatásod célközönségébe illő bázissal rendelkező influencert kell megtalálnod, hiszen akkor olyan embereknek hirdetsz akik nagyobb valószínűséggel vásárolnak tőled.

 

Csalás:
Figyelj oda! 
, hogy rengetegen vannak olyanok, akik vásárolt követői táborral rendelkeznek. Sokszor találkozunk ezzel, és minket is sokszor keresnek meg azzal, hogy gyorsítsuk fel egy kicsit a követőszerzést 😉 Tapasztalatból mondjuk, hogy nem éri meg se az influencernek követőket venni, sem a cégnek aki kamu követőknek reklámoz. A valós személynél, aki aktivitást végez (Likeol, commentel, megoszt) nincs jobb. Tehát itt is mérlegelni kell, hogy nem a méret a lényeg, hanem a minőség! Gondolj bele, ha valakinek van 10 ezer követője, de a követők Indiaiak, Bangladeshiek és Pakisztániak, akkor ez még mindig rosszabb, mintha lenne csak 2 ezer követője, akik hús-vér emberek és mondjuk megosztják a termékedet tartalmazó posztot. Így ugyanis az elérés sokkal jobb és relevánsabb.

Kérdés esetén hívj bennünket vagy ide kattintva írj nekünk.

Influencer Marketing

Kövess bennünket facebookon!